Spárgás zöldséges lasagne

  • 2014.04.11.
  • 6

Itt az első spárga a piacon, és nem tudtam ellenállni.
Vegyesen cottage cheese és magyar túróval. Még az egyéves unokánk is evett belőle.
Egy doboz lasagne
1 csomag zöld spárga
20 dkg zöldborsó
2 sárgarépa
1 zacskó tejszin
25 dkg cottage cheese
25 dkg túró
3 gerezd fokhagyma
2 dl alaplé
3 db szardella
5 dkg parmezán
mozarella
só, bors
olívaolaj
A sütőt begyújtottam.
A sprágát megtisztítottam, a fás részét eltávolítottam, a rügyét külön tettem, a szárát másfél cm-es darabokra vágtam. A sárgarépát kb. másfél cm téglalapokra vágtam. 
Egy nagy serpenyőben olajat hevítettem, beledobtam 3 db szardellát, szétnyomtam, majd a darabokra vágott fokhagymát. Pár percig sütöttem, mielött még a fokhagyma megbarnult volna. Rádobtam a sárgarépát, 3 perc múlva a spárgát, és hagytam 5 percig párolódni. Beleszórtam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, felöntöttem a tejszinnel, alapléval. Belekevertem a cottage cheeset.
Az egészet hagytam 5 percig főni. Egy tepsit kiolajoztam, belefektettem egy réteg lasagne lapot. Ráöntöttem a tejszines zöldség egyharmadát, megszórtam parmezánnal. Ráfektettem még egy réteg  lasagnelapot, és így folytattam. A tetejére szórtam a maradék túrót, parmezánt, rárakosgattam a mozarellaszeleteket, és 20 percig sütöttem kb. 200 fokon.
Eredetileg 2012 júniusi recept.







Címkék

Vega