Gyógyleves répakrémleves

  • 2014.01.09.
  • 5

Ez most tényleg egy gyógyítóleves volt. Lassan négy hete vagyok kis szünetekkel beteg, torokgyulladásból infuenzába és vissza. Rengeteg okos tanáccsal, és második adag antibiotikummal vagyok már gazdagabb.
Volt itt minden, tea, méz, fokhagyma, pálinka, gyömbér, bodza, grapefruitmagkivonat, forralt bor, mi szem szájnak ingere.
Ekkor jött mirelle megosztása egy sárgarépakrémlevesről. Na, mondom, ez nekem kell. Persze, akkor már gyömbéresen is, akkor már megnéztem Chili levesét is, és a vége egy tényleg gyógyító, édes csípős leves lett.

A hozzávalók nagyjából vannak, amiket találtam itthon.
fél póréhagyma
3 nagyobb sárgarépa
4 cm gyömbér
fél narancs
másfél dl tejszín
egy ek keményítő
egy kk kurkuma
olívaolaj
vaj

chili
Az olajban megpároltam a szeletekre vágott pórét, rádobtam a szintén vékonyra szeletelt vagy reszelt sárgarépát, kurkumát, reszelt gyömbért. A narancs héjából hámozóval egy hosszú csíkot vágtam, ezt is beledobtam a levesbe, majd a fél narancs levét is hozzáadtam. Megsóztam, felöntöttem vízzel, és kb. 20 perc alatt megfőztem. Leturmixoltam. A keményítőt feloldottam a tejszínben, és összemelegítettem a levessel. Izlés szerint a tányérban izesítettem a chilivel. 






Címkék

Vega Sárgarépa