Hideg karalábéleves
- 2013.06.21.
- 5
Ebben a jó kis hőségben elgondolkodtam a hideg ételeken. Tavaly rátaláltam a hideg töklevesre. A héten valahol olvastam egy hosszú leírást arról, mennyire egészséges és jó a karalábé, én meg kitaláltam, hogy végül is ebből is lehetne egy hideg levest csinálni.
Két főre kb. 3 tányér
2 karalábé
egy csokor újhagyma
egy kanál vaj
fél liter zöldség alaplé
petrezselyem, kapor, tetszés szerinti zöldfűszer (én igazából egy Aldiban vett 8 fűszerkeveréket használtam.)
só, bors
tejföl
A karalábét apró kockákra vágom. A karikára vágott hagymát a felforrósított vajban megpároltam, rádobtam a karalábét, majd felöntöttem az alaplével. Addig főztem, míg a karalábé még egy kicsit ress maradt, ekkor egy csészényi adagot kiszedtem. A maradékot puhára főztem. A végén belekevertem a sűszereket. Turmixgépben simára turmixoltam. Visszaöntöttem a lábasba, beleraktam a kis doboz tejfölt és összefőztem. Legvégül visszaraktam belőle a karalábékockákat.
A férjem langyosan, én hidegen ettem. Szerintem egy hihetlen finom hideg nyári leves lett.
Dukanosok nyugodtan készíthetik sovány joghurttal.