Sült csirkés, pestós tészta

  • 2013.09.18.
  • 4

Ezen a héten sok pótolni valóm van befőzés terén, ezért az eltervezett, ritkán készített ételekről le kellett mondanom. Olyan jó listát készítettem, de sajnos nem fér bele az időbe.
A befőzések mellett nem lehet tésztát gyúrni, nem lehet egyszerre
több dolgot csinálni és nem lehet zsírozni, morzsázni stb. Enni viszont kell, bármennyire is képes lennék elfelejteni vagy elütni valami egyszerű dologgal. Férfiember enni akar, ezért kellett főznöm, de leegyszerűsítve.A fagyasztóban szinte mindég van használható, minden helyzetre megoldást jelentő tartalék. Most két sült csirkecomb segített ki.A hűtőben pedig egy kis üveg bazsalikom pestó volt már néhány hete. A zakuszka készítéshez vettem cukkinit, ebből csentem el kettőt és így rövid idő alatt készen volt az ebéd.olajon hagymát és fokhagymát fonnyasztottam, kicsit meg is pirítottamsó, bors és egy kevés csili került belea felszeletelt cukkinit rátettem és erős tűzön megsütöttem úgy, hogy ne főljön pépesrerákanalaztam egy adag pestót, hogy ne legyen száraza szétszedett csirkehúst is beletettem és jól összemelegítettemkifőztem a tésztátTálalásnál még megöntöztem a pestóval / bazsalikom, fokhagyma, olaj, mandula, só, bors / .Ha lett volna valamilyen kemény sajt / pl. grana padano, mert a parmezán csak álom / , akkor lehetett volna reszelni rá, de igazából nem hiányzott.