Mini palacsinták cobbler tésztából rozmaringos gyümölcsraguval

  • 2013.08.21.
  • 9

Hát, ez is úgy kezdődött, mint annyiszor máskor. Ettem volna valami édességet, de nagy kedvem nem volt hozzá, hogy el is készítsem.Sajnos helyettem senki nem vállalja be, ezért keresgélni kezdtem az egyszerűbb édességek receptjei között.A cobbler már többször bizonyított nálunk, nekem sem kihívás az elkészítése, de napok óta a palacsinta járt az eszembe.
Annál is inkább, mert a család egyesével ugyan, de néhány napos diétára volt fogva, ezért mindég volt okom arra, hogy ne süssek. Aztán úgy gondoltam, itt az idő, de miután nem fogyott volna el rövid időn belül, arra gondoltam, hogy mini palacsintákat készítek, de a cobbler tésztájából.Tökéletes volt, csak kicsivel több folyadék kellett hozzá.A benne levő cukor miatt könnyebben megéghet, ezért ajánlatos alacsonyabb hőfokon sütni. Még így is előfordult néhány sültebb szélű.Finom édes lett, más, mint a sima palacsinta. A gyümölcsök pikáns íze jól illett hozzá.Tészta hozzávalói25 dkg liszt5 dkg cukor0,5 cs sütőpor10 dkg olvasztott vaj1 tojáskb.2,5 dl tejA gyümölcsös ragu hozzávalói
15 szem szilva6 szem őszibarackegy maréknyi mazsola3 ek cukorkb. 0,5 dl balzsamecetkb. 0,5 dl víz15 levél rozmaringA barackokat meghámozom és negyedekre vágom--ha nagyobbak, akkor több darabba --, a szilvákat kimagozom és félbe vágom.A cukrot karamellizálom, ráöntöm az ecetet--fröcsköl -- és ráteszem a gyümölcsöket is.Ameddig a cukor feloldódik és az ecet elpárolog, addig párolom a gyümölcsöket. A keletkezett folyadék mellé öntöm a vizet és egyet forralok rajta.Beleszórom az apróra vágott rozmaringot.