Toscan csokitorta balzsamos meggyszósszal

  • 2013.06.29.
  • 9

Nem tudom, hogy lehet ilyen csokis
/ és más sötét tónusú / képeket fotózni úgy, hogy látni is lehessen belőlük valamit? Tőlem ennyire tellett, de szerintem látszik, hogy a tészta nincs kiszárítva, hanem szaftos a belseje. Nem nyers, csak szaftosan puha. Nem tudok rá jobb kifejezést.Ez egy brutál csokis sütemény, amit én még fokoztam egy kis kakaóval és gondolkodtam azon, hogy leöntöm a tetejét olvasztott csokival, de azután mégsem csináltam meg, mert a meggy öntet is elég volt.20 dkg jó minőségű étcsokoládét / 70 % /
összeolvasztottam --én mikróban szoktam vízgőz helyett -- 25 dkg margarinnal / vajjal /
7 db normál méretű tojást kikevertem 20 dkg barnacukorral és 10 dkg házi vaníliáscukorral10 dkg lisztet3 dkg kakaóport tettem hozzá meg egy csipet sóthozzákevertem a csokoládét
Egy 26 cm- es tortaformába öntöttem és az eredeti leírás szerinti 180°C helyett én csak 160°c-on sütöttem, de a sütési idő ugyanannyi volt, vagyis 35-40 perc. Nem árt ismerni a saját sütőnket!A teteje ugyan felemelkedett és kirepedt, de a közepe éppen eléggé megsült ahhoz, hogy még ne száradjon ki.Amikor kivettem a sütőből, még melegen lenyomtam a tetejét, hogy ne legyen púpos. Vigyázni kell, mert nagyon forró, de egy alufóliát ráfektetve és egy összehajtogatott konyharuhát rátéve egyszerűen kivitelezhető.Meggyszósz:3 ek barnacukrot óvatosan karamellizáltam / mert nem látszik a színe /1/2 dl balzsamecetet öntöttem rá és20 dkg magozott meggyetÖsszefőztem és a kiengedett levét besűrítettem olyan vanílapuding porral, amelyikben valódi vanília darálék van. Kb. fél csomag port elkevertem 3 kanál vízzel és ezt öntöttem bele.Összeforraltam amíg besűrűsödött.