Padlizsános húsos ragu

  • 2013.05.03.
  • 8

Nagyon gyorsan elkészíthető étel, ha van valahol a hűtőben előre megsütött padlizsán szelet.Lehet ez a hűtőszekrényben
is, mert néhány napot jól elvan károsodás nélkül, de lehet a fagyasztóban is, amit télire tettünk el és most, a nyár közeledtével ki kellene üríteni, hogy legyen helye a frissnek.Nálam ez utóbbi történt. Volt két adag hosszúkás szeletekre vágott, megsütött padlizsán, amiből muszakát lehetett volna főzni, de ez a télen elmaradt.Már más esetben is mondtam, hogy nem feltétlenül kell mindenből eltenni, lefagyasztani, befőzni.Ha szép lassan ráállunk a szezonális élelmiszerek felhasználására, akkor ebben a bőségben egy idő után nem is fog hiányozni télen a medvehagyma és nyáron a sütőtök.Nekem nem hiányzott! Megélte a következő szezont a fagyasztóban.Nyáron viszonylag sok padlizsánt eszünk, szeretjük a szeletekben megsütött, majonézzel megkent és szendvicsbe tett padlizsánt.A szeletekben megsütött, mozzarella köré tekert pestos padlizsánt.Paradicsomos raguban megsütött fokhagymás padlizsánt stb. , de télen ez egyik sem került a tányérba.Amikor eljön a fagyasztó pánik szerű kiürítésének ideje, akkor esszük az év első padlizsánját. Mindenképp finomabb, mint az ilyenkor boltban kapható, és nem elhanyagolható módon, ez már elő van készítve.2 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát összevágtam és olívaolaj és vaj keverékén megpároltam2 kk. őrölt rómaiköményt tettem hozzá / mert ehhez is nagyon jól illik /2 kk. házi sós darált paprikát, borsot30 dkg darált sertéshússal összesütöttem, amíg a hús kifehéredetthozzáadtam az összevagdosott elősütött padlizsánta végén összekevertem 2 dl kefírrel
Sajtos pirítóst ettünk hozzá és meglocsoltuk egy kevés citromlével is, ami kellemesen pikáns ízt adott a ragunak.