Cukkinis tészta egy kis csavarral

  • 2013.05.18.
  • 2

Először is azt mondom el, hogy találtam egy remek tésztát, ami nemes egyszerűséggel gyufametélt
névre hallgat, de olyan jó állagú, hogy már az első alkalommal --- amikor levesbetét lett belőle ---meglódult a fantáziám és láttam a tányéron magam előtt mindenféle szószokkal és ragukkal összekeverve.Szeretem a Good Food újságot is, rengeteg olyan recept van benne, amit szívesen elkészítenék, ha olyan luxusban lenne részem, hogy nem kellene dolgoznom és nem kellene állandóan azon törni a fejem, mit főzzek másnapra?A tészta ételek java része sajnos csak frissen igazán jó, mert másnapra magába szívja a finom szószokat és egy tapadós, kissé száraz vagy mancsos valami lesz belőle. Pedig a tészta számtalan lehetőséget rejt magába.Ez a recept--pontosabban ennek az eredetije -- is ebből az újságból való és engem kicsit emlékeztetett a szénégető módra készült spagettire, ami szintén csak friss felhasználásra ajánlott.olívaolajon 1 db közepes nagyságú kockákra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát fonnyasztottamkb. 5 dkg húsos, nyers, füstölt kolozsvári szalonna kockát tettem rá és egy kevés vizet aláöntve puhára pároltam2 db gömbcukkinit negyedekbe vágtam és nem túl vékonyra felszeleteltem, majd hozzáadtam a szalonnás hagymához és erős tűzön pároltam, hogy süljön és ne főljön, mert így maradt roppanós1 mokkáskanál provanszi fűszerkeveréket tettem rá, frissen őrölt borsot és kevés sót1 db nagyobb piros csilipaprikát kimagoztam és vékony csíkokra vágva hozzáadtam a cukkinihezközben megfőztem 15 dkg gyufatésztát, hogy al dente legyen és hozzákevertem a cukkinis raguhoz, de félretettem egy kevés tészta főzővizet2 db tojássárgáját kikevertem 3 evőkanál tejföllel, amihez tettem kb. 3 dkg reszelt grana padano sajtotkövetlenül a fogyasztás előtt kell tovább készíteni a tésztát, hogy a szósztól krémes maradjona cukkinis ragut jól felmelegítettem és ráöntöttem a tojásos keveréket, amivel alaposan összekevertem és tovább főztem folyamatos kevergetés közben még kb. két perciga megmaradt tészta főzővizet is ráöntöttem, hogy krémesebb legyenAnnyira, de annyira finom volt, hogy először azt gondoltam, ez a mennyiség három adagot is kitesz, de azután
ketten a férjemmel megettük az egészet és nem is esett nehezünkre.A petrezselyemzöld sem volt az eredeti receptben, de szerintem csak jót tett neki!