Rántott sertésnyelv coleslaw salátával

  • 2013.04.27.
  • 4

Ez az étel ismét olyan, ami nem igényel különös receptet, de aki nem szereti a belsőségeket, nem fog találni benne semmi érdekeset. Ennek ellenére viszont, ha
szereti a rántott húst, az próbálja meg ezt is.A sertésnyelv különös állagú, kicsit a zúzára hasonlít. Főztem már belőle vadas módra készült ételt is, de szoktuk enni csak úgy egyszerűen tormával, vagy felvágottak helyett is.Rántva még sosem ettük, de magamtól
nem is gondoltam volna rá, viszont hajlandó vagyok kipróbálni sok mindent, főleg, ha olyanoktól hallom, akinek el is hiszem.A főzés hosszabb időt vesz igénybe a hús állaga miatt. Lehet ízesített vízben is főzni, de lehet egyszerűen csak sós vízben is.Amikor kihűlt, felszeleteltem, kicsit megsóztam és hagyományos módon paníroztam.Amerikai káposztasalátát készítettem mellé. A coleslaw több változatban létezik, nem kell ragaszkodni egy összeállításhoz.Igaz, azt szokták mondani, hogy a szeletelés is fontos, mert a répa reszelve nem olyan étvágykeltő, mint vékony csíkokra vágva. Ez viszont jóval több munkával jár, de nem lehetetlen.fejeskáposztahagymarépamajonézsó, borsA salátát csak majonézzel keverjük ki, ne a nálunk is népszerű tartármártással.Ebbe én most magos mustárt is tettem. Azért szeretem ezt, mert szép is lesz és ez a mustár nem olyan savanyú.Az összevágott zöldségeket gy kicsit sóztam csak meg, de volt már úgy is, hogy egyáltalán nem sóztam.Összekevertem a majonézzel, mustárral és készen is van.Ezek a lepények lehetnek tortilla lapok is, ha nagyobbra és vékonyabbra készítjük.Forró vízzel kell összekeverni, talán ettől lesz puhább a tészta. Ez most nagyon finom lett és másnap is puha maradt. Kicsit felmelegítve olyan volt, mint frissen.Mártásos, szószos ételekhez nagyon egyszerű és nagyon finom köret lehet.50 dkg lisztkb. 3 dl forró víz2 ek. olaj1 kk. só2 dkg élesztő1 kk. cukorA víz mennyisége a liszt folyadék felvevő képességétől függ.A lepényeket száraz serpenyőben egyenként, rövid idő alatt megsütjük. Oldalanként kb. 2 perc.