Csicseriborsós cukkini ragu

  • 2013.04.30.
  • 7

Bizony, bizony ez húsmentes!Már tavaly nyáron is több olyan zöldséges ételt készítettem, ami a meleg napokon nagyon jólesett hús nélkül is. Nem fejteném ki tudományosan, hogy a hús mennyire elnehezíti a szervezetet, mennyivel nehezebb az emésztése, mert engem sem ez foglalkoztatott. Ezek nélkül is megállapítottam, hogy a csupa zöldségből készült ételek könnyebbek és, ha jó ízeket főzünk bele, akkor simán megetethető még a húsevőknek mondott nagy étvágyú férfiakkal is.A csicseriborsót nálunk mindenki szereti, a cukkini is nagy kedvenc, a fűszeres ételek is gyakran előkerülnek, szóval ezek után egyszerű volt ezt megcsinálni.Bármi történik is a lakás különböző helyiségeiben, amíg a konyhát nem verik szét, addig képes vagyok ilyen
finomságot gyorsan összedobni.Mert enni kell!4 db közepes vöröshagyma nagy kockákra vágva4 duci gerezd fokhagyma durvára vágva2 kk. sós paprika / házi eltevés /1 lapos evőkanál őrölt rómaikömény2 kk. görögszénalevél1 lapos kk. szárított csilipehelyOlajos vajon megpároltam
a hagymát a fokhagymával együtt.Rátettem a fűszereket és összesütöttem.3 db gömb cukkinit közepes darabokra vágtam és a hagymára tettem
-----
ez a cukkini nagyobb, talán húsosabb, kevesebb a magos része, de természetesen a hagyományos cukkini is jó
-----
és vigyáztam, hogy ne főljön, hanem süljön és roppanós maradjon a főzés végére is
1 dob. konzerv csicseriborsót
öntöttem hozzá és jól átforgattam a fűszeres hagymával15 dkg krémfehér sajtot morzsoltam a raguba ----- ez szépen szétfőtt1 dob. konzerv aprított paradicsomot tettem bele2 dl paradicsom itallal öntöttem föl / sűrített paradicsom vagy valamilyen parad.sűrítmény is jó /sózni óvatosan kell, de borsot tettem bele1 lapos kávéskanálnyi provanszi fűszerkeveréket szórtam beleJól összeforgattam és betettem a 220°C-os sütőbe 30 percre.Ennyi idő alatt összesült, a leve egy része elpárolgott, ezért kicsit besűrűsödött.Három adag lett belőle / két férfi + egy nő / , amit egyszerűen csak
bagettel ettünk, de előtte még összevágott bazsalikomlevéllel szórtam meg.