Cukormentes banánpuffancs

  • 2016.11.20.
  • 8

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk a gyerekek szerint az érett banán mérgező, ha már 0,1 mm átmérőjű barna pötty van rajta, akkor azt nem lehet megenni.
Ilyenkor jön az a csel, hogy becsempészem valamelyik desszertbe: sütök egy gyors banános répatortát vagy egy cukormentes, gluténmentes, laktózmentes banánpuffancsot.

Ebben a receptben nem csak az a jó, hogy az érett banánoknak is "létjogosultságot" szerez, de a végeredmény nem tartalmaz lisztet, tejet vagy hozzáadott cukrot, így a különböző intoleranciával küzdők is bátran fogyaszthatják

Hozzávalók 12 db puffancshoz:
(1 bögre= 250 ml)
3 db érett banán villával összetörve1 teáskanál vaníliakivonat1/4 bögre mogyoróvaj2 tojás1/2 bögre kókuszliszt1/2 teáskanál sütőpor1/2 teáskanál szódabikarbóna1/2 teáskanál fahéj1/4 teáskanál só1/2 bögre étcsokoládé feldarabolva


Jól figyeljetek, most jön az a rendkívül bonyolult cselekménysor, ami a sütemények elkészítéséhez vezet! Első lépésként a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd egy muffintepsibe kapszlikat helyezünk. A banánokat, a mogyoróvajat, a vaníliát és a tojásokat egy tálba tesszük, elektromos mixerrel sima, krémes állagúvá keverjük.Hozzáadjuk a por állagú összetevőket és alacsony fokozaton a masszába keverjük. Amikor a keverék homogén állagú lesz, hozzáadjuk az apróra darabolt étcsokoládét és kanállal összeforgatjuk. Ezek után nincs más dolgunk, mint egyenlő adagokban a muffintepsibe kanalazni és 25 percig sütni.

A puffancsok akkor jók, ha szép aranybarnára sültek és fogpiszkálóval ellenőrizve a belsejük már nem nyers.

 Sütés után 5 percig még a tepsiben pihentetjük őket, majd rácson hűtjük ki fogyasztás előtt.

A reggeli kávé vagy tea mellé tökéletes választás, de akkor is jól jön, ha valami gyors nassolnivalóra vágysz. Puha és csokis, egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van egy üres félórád, mindenképpen próbáld ki!