Szalonnás pulykasült " családi receptünk

  • 2014.12.03.
  • 6

Mióta az eszemet tudom, nálunk ez készül szent este napján, de nem csak akkor! Hanem évente többször is. Frissen, melegen, és hidegen is nagyon finom – akár hidegtálak része is lehet. Egyszerű ízvilág, mégis nagyszerű! Hozzávalók:1 kg pulykacomb filésó5 gerezd fokhagyma3-4 dl tej10-12 szelet házi szalonnaElkészítése:A pulykát feldaraboljuk, jól besózzuk, a fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és a pulykadarabok közé szórjuk, elkeverjük. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Min. 2-3 órát állni hagyjuk hűvös helyen, de akár 1 éjszakát is.A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kizsírozzuk, és a pulykadarabokat egymás mellé tesszük a fokhagymás tejjel együtt. Mehet az előmelegített sütőbe kb. 1 órára. Utána megforgatjuk a húsokat, majd mehet vissza a sütőbe még egy 10 percre, utána kivesszük, rátesszük a felső felén bevagdosott szalonnaszeleteket, és ismét visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre, amíg a szalonna szép pirosra sül.Én a legjobban ecetes-tejfölös krumplisalátával szeretem! Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!