Forralt boros " rumos meggyleves

  • 2014.12.02.
  • 5

Igazi téli leves a forralt bor illatával és egy kupica rummal megtoldva. Egy hétköznap estére is kellemes fogás, de akár az ünnepi menü része is lehet.Hozzávalók:1 üveg házi magozott meggybefőtt (kb. 700 g), vagy ennek megfelelő mennyiségű friss/fagyasztott meggy5 dl (száraz) vörösbor5 dl víz1 csillagánizs2 rúd fahéjkb. 10 szem szegfűszeg½ teáskanál őrölt fahéj12 db barna kockacukor vagy 6 csapott ek. barna cukor (ha fehér cukor használunk akkor kicsit kevesebb, mert az édesebb)1 kupica barna rum (5 cl) – ha gyerekeknek is tálaljuk, akkor elhagyható½ tasak vaníliás pudingpor2,5 dl tejGyerekeknek készítsünk alkoholmentes változatot, így => TIPP! A fűszereket tegyük teafüves zacskóba (a legtöbb drogériában is kapható, nem csak teás boltokban), így biztosan nem kerül senki tányérjára, és nem harap rá. Elkészítése:A meggyet (levével együtt ) a vörösborral, a vízzel, a teafüves zacskóba tett fűszerekkel és a cukorral felrakjuk főni. Amikor majdnem felforrt, akkor hozzáadjuk a rumot, majd pedig a tejben jól elkevert pudingport. Jól elkeverjük, majd forrástól számítva még pár percig főzzük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk, egy kis tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszíthetjük.Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!