Gumicukor házilag, frissen préselt gyümölcsből

  • 2014.11.19.
  • 2

Nagyon könnyű elkészíteni, friss gyümölcsből készítve pedig mégis csak nyugodtabb az ember lánya, hogy nincs tele cukorral és ilyen-olyan adalékokkal. Mivel a párom is imádja, van egy bizonyos márka, amit sokszor veszünk, gondoltam ideje kipróbáljak egy házit. És hát sikere lett! Nem mondom, hogy többet sose boltit, de még jó pár gyümölcsből elkészítem majd az tuti! Nagyon várom a narancs szezont! TIPP! Ez is lehet gasztroajándék, gyerekeknél tuti sikerünk lesz! Ha Neked is van ötleted, mi lehetne gasztroajándék, akkor játssz velem az egy éves blogszülinapi, és küld be ötleted! A JÁTÉKRÓL =>Hozzávalók:2 dl frissen préselt/összefőzött és pépesített gyümölcslé½ citrom leve3-4 teáskanál méz5 teáskanál zselatinElkészítése:Többféleképpen lehet friss gyümölcslevünk. Az almát  (én most abból készítettem) megpucoltam, feldaraboltam, és még egyszer akkora mennyiségű vízzel felraktam főzni. Jól szétfőztem, majd botmixerrel pürésítettem. Ha van gyümölcscentrifugánk, akkor használhatjuk azt is. Vagy pl. narancsnak a kifacsart levét.A gyümölcslé felével elkeverjük a zselatint, a másik felér felrakjuk a tűzhelyre melegedni. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a zselatinos gyümölcsét, és együtt is tovább melegítjük. De vigyázzunk, ne forraljuk, ne vesszenek el a gyümölcs vitaminjai. 2-3 percig néha kevergetve melegítjük kis lángon. Utána levesszük a tűztől, és hozzáadjuk a citrom levét és mézet. Jól elkeverjük, majd megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Kinek-kinek ízlése szerint lehet még bele tenni mézet (savanykásabb gyümölcsöknél főként, nekem almához bőven elég volt ennyi). Egy kanál segítségével bonbon formába adagoljuk, majd hűtőbe tesszük min. ¾ órára, amíg teljesen megdermed, és könnyen kinyomható a formából. Jégkocka tartó erre sajnos nem alkalmas, mivel nem lehet belőle kinyomni a gumicukrot. Sokkal szilárdabb, mint egy bonbon forma. Ha nincs bonbon formánk, akkor egy kis tepsit/tálat béleljünk ki sütőpapírral alul, erre öntsük a masszát. Dermedés után vágjuk körbe, és borítsuk ki tálcára/deszkára. A papírt simán lehúzzuk, és feldaraboljuk.Hűtőben tároljuk, akár 1,5 hétig is eláll.Forrás: MindennapszámítTartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin1Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!