Húsgombóc sokféle gombával Szafi galuskával.

  • 2018.10.10.
  • 9

Hozzávalók:A húsgombóchoz:1/2 kg darált borjúhús1 tojás2 evőkanál zabpehelySó, borsAz összes hozzávalót összegyúrtam, ki gombócokat gömbölygettem, és kevés olajon minden oldalát megsütöttem.A mártáshoz:Kb 1/4 kg különbözö gombaVöröshagymaSó, bors, pirospaprika1 evőkanál paradicsompüré2 dl főzőtejszín
OlajA hagymát kevés olajon megpároltam, rátettem a gombákat, és pár percig pároltam. Felöntöttem vízzel, beletettem az össze hozzávalót a tejszín és a petrezselyem kivételével, és kis lángon pároltam. Mielőtt
egész puha lett, ment bele a húsgombóc, pár percig főztem, majd beleöntöttem a tejszínt és a petrezselymet, és addig főztem, amig besűrüsödött.A galuskához:Szénhidrátcsökkentett paleo galuskaAz étel
Dobos Bea
receptje alapján készült.