Citromos csirke töltelékgombóccal.

  • 2018.10.04.
  • 0

Hozzávalók:a csirkéhez2 ek olivaolaj1 ek vaj3 gerezd fokhagyma
1 ½ del száraz fehérbor
1 citrom reszelt héja és leve1 csirkemell felszeletelve½ citromnagy csokor petrezselyemsó, bors Az olajat és vajat felmelegítettem, a csirkemellszeleket sóztam, borsoztam, és kicsit megpirítottam.
Kivettem a húst a serpenyőből,
és 1 percig sütöttem benne az összezúzott fokhagymát, figyelve, hogy ne barnuljon meg.
Levettem
a tűzről, belekevertem a bort, a citromhéjat és -levet, és a petrezselymet.
Kicsit forraltam, aztán egy tűzálló tálba öntöttem.
Beletettem a húst, és a cikkekre vágott ½ citromot.
A 200 fokos sütőben 30-40 percig sütöttem.
Hozzávalók:
a gombóchoz2 teljes kiőrlésű zsemle20 dkg gomba1 fej vöröshagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 tojássó,
bors


2 dl tej A zsemléket a tejbe áztattam, majd jól kinyomkodtam.A hagymát olajban üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott gombát, és megpirítottam.
Az összes hozzávalót jól összegyúrtam, gombócokat formáltam, és kevés olajon minden oldalát 1 percig sütöttem. Ezután 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.