Csirkés borsós egytál

  • 2014.12.28.
  • 1

Ez egy könnyű, gyors egytálétel az otthon talált hozzávalókból. Rachel Allen készített valami hasonlót. Ő bárányból csinálta, mert neki mindig van darált bárányhús a mélyhűtőjében. Hát nekem meg soha nincs, viszont találtam egy kevés kicsontozott csirkecombot, amit ledaráltam a késes robotgéppel.A hozzávalók darált hús (nálam most a csirkecomb), lila vagy vöröshagyma, fokhagyma, krumpli, zöldborsó, só, bors, szerecsendió, pirosarany, gyömbér, olivaolaj, zöldségalaplé.A tálaláshoz pita és görög joghurt.Azért nem írtam mennyiségeket, mert ezt tényleg csak úgy összedobáltam amennyit gondoltam.Egy fej lilahagymát apróra vágtam, olivaolajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a fokhagymát összenyomva, majd rátettem a darált húst, és addig sütögettem, amíg szép piros lett. Akkor hozzáadtam a zöldségalaplevet, a fűszereket, felforraltam, majd a krumplit is beletettem, és majdnem puhára főztem, Jött bele a borső, és készrefőztem.A pitát száraz serpenyőben megpirítottam, és a tálaláskor joghurtot tettem mellé. Finom volt, és tényleg gyors, egyszerű, könnyű étel így az ünnepek után, ha már elfogytak a maradékok.