Pulykamellfasírt napon szárított paradicsomos bundában, bulgursalátával.

  • 2013.09.14.
  • 1

Hozzávalók:
A fasírthoz:1/2 kg pulykamell1 kis vöröshagyma1 gerezd fokhagyma3 szelet bacon10 dkg csípős kolbászsó, bors1 tojás1 kis üveg olivaolajban eltett, fokhagymás
szárított paradicsom1 csokor petrezselyem A bulgursalátához:1 bögre bulgurzöldségalaplé6 koktélparadicsom1 csokor petrezselyemolivaolajsó, borsA húst és a vöröshagymát, a bacont és a kolbászt
összevágtam.
A késes robotgépben összedaráltam. Beletettem egy tálba, hozzáadtam a tojást és a szárított paradicsom negyedét, és jól összegyúrtam. Egy kis darabkát egy serpenyőben megsütöttem, és megkóstoltam. Így el lehet dönteni, hogy kell-e még bele valami ízesítő.Cipót formáztam, én most két kicsit, de lehet egy nagyot is, tepsibe tettem, meglocsoltam a szárított paradicsom olajának egy részével, lefedtem alufóliával, és 1/2 óráig 180 fokon sütöttem. Közben a maradék szárított paradicsomot az olajával, és a petrezselyemmel a késes robotgépben összedaráltam.Kivettem a sütőből a húst, megkentem a paradicsomos masszával, és fedő nélkül még 1/4 óráig sütöttem.A bulgurt egy
bögre
vízzel
és egy bögre zöldségalaplével, vagy leveskockával megfőztem. Amikor az összes levet megitta, kész van.Hozzákevertem a negyedekbe vágott koktélparadicsomot, az összevágott petrezselymet, és meglocsoltam olivaolajjal.

Címkék

Husi Bulgur