Rakottkel rizs helyett bulgurral

  • 2013.07.16.
  • 7

Szeretem a rizst,
de ahogy már többször is leírtam, a glikémiás indexe nagyon magas, így cukorbetegeknek egyáltalán nem ajánlott. Egy ideje a bulgurral próbálkozom, és nagyon finomnak találom.Hozzávalók:1 közepes kelkáposztakb. 10 dkg bulguregy kis db füstölt kolbász3 szelet bacon apróra vágva1 nagy pohár tejföl1 fej vöröshagyma1/2 kg darált pulykamellsó, bors, paprika, olajA bulgurt sós vízben félig puhára főztem. A kelkáposztát leveleire szedtem, jól megmostam, és sós vízben pár percig főztem.A húst, a bacont és a kolbászt együtt ledaráltam.A vöröshagymát apróra vágtam, üvegesre pároltam egy kevés olajon, majd hozzáadtam a darálthúst, a pirospaprikát, borsot, kevés vizet, és puhára pároltam.A kelkáposztalevelekből kivágtam a vastag ereket.Egy tűzálló tálat kikentem tejföllel, beletettem a káposzta egy részét, rá a húst, a bulgurt, kevés tejfölt, majd újra kelkáposzta, hús, bulgur, tejföl, amíg el nem fogy. A tetejére kelkáposzta, majd tejföl kerüljön. kevés pirospaprikával megszórtam, és 220 fokos sütőben sütöttem, amíg a tetejeszépen megpirult.

Címkék

Bulgur Egytálétel