Kókusztejben főtt bulgur kókuszvirágcukorral. málnával

  • 2013.07.17.
  • 5

Felfedeztem a bulgurt! Minden ellenkező híresztelés ellenére ez nem kuszkusz, hanem "tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet.A bulgur kétféle méretben kapható: van nagyobb, rizsszem nagyságú fél-egész búzaszemekből álló, és egészen apróra tört, a búzadarához hasonlító. Előbbit köretként fogyasztják, utóbbi saláták, főtt ételek alapanyaga." WikiMindent lehet belőle csinálni, amit eddig rizsből csináltam, azzal a különbséggel, hogy a rizs a cukorbeteg diétában kifejezetten ellenjavalt, míg a bulgur az alacsony glikémiás indexe miatt kifejezetten ajánlott.Készítettem már sósan,
most pedig édesség készült belőle, és nagyon finom volt melegen is és hidegen is.Próbáljátok ki!Hozzávalók:1 doboz kókusztej1/2 doboz bulgur ( kókusztej dobozát használtam)1 evőkanál kókuszvirágcukor1 rúd vanília málnaegy kevés eperlikőr (el is maradhat.)A bulgurt a kókusztejben megfőztem, amikor már majdnem az összes tejet megitta, belekevertem a cukrot, a vaníliát és egy csipet sót. Tálaláskor málnát kevertem bele és egy löttyintés eperlikőrt.

Címkék

Desszert Bulgur