Jamie 30 perces vacsorája

  • 2012.10.03.
  • 5

Most megy a tv-ben Jamie Oliver 30 perces kajái címmel egy sorozat. Ebből válogattam egy vacsorára valót.Töltött csirkemell, zöldborsós tört krumpli, paradicsomos bab, avokádos saláta, desszert. Hozzávalók:A csirkéhez:2 filézett csirkemell1/2 csomag fetasajt1 csomó petrezselyem4 olajban eltett napon szárított paradicsom,reszelt citromhéj1 gerezd fokhagymaolivaolaj, só, borsA krumplihoz:1/2 kg krumpli1/2 zacskó mélyhűtött zöldborsóolivaolaj, vajsó, borsA babhoz:1 doboz fehérbab konzerv4 szelet bacon 1 nagyobb paradicsompetrezselyem,olivaolajsó, borsA salátához:1 zacskó vegyes saláta1/2 avokádóAz öntethez:1/2 avokádó1/2 pohár tejfölsó, bors, olivaolajA desszerthez:(1 adaghoz)1 ropogós keksz (diabetikus)pár szem mélyhűtött meggy1 gombóc vanília fagyi (diabetikus)kávéreszelt keserű csokoládé (diabetikus)
A csirkemelleket hosszában kettévágtam, és bevágtam úgy, hogy egy zseb legyen rajta. A petrezselymet, és a paradicsomot apróra vágtam, a fokhagymát és a citromhéjat belereszeltem, beletördeltem a fetasajtot, megöntöztem egy kis olivaolajjal, jól összekevertem, négy részre osztottam, és beletöltöttem a csirkemellekbe.
A csirkére szórtam egy kis sót, és borsot. Egy serpenyőt felhevítettem, kevés olivaolajat öntöttem bele, és beletettem a csirkemelleket a bőrös felükkel lefele. Amikor szép pirosra sült, megfordítottam, egy sütőpapírt kivágtam a serpenyő méretének megfelelően, összegyűrtem, bevizeztem, és ráterítettem a csirkére. Így sütöttem még kb 10 percig. Akkor levettem a papírt, újra megfordítottam, és pár percig még sütöttem. Tálalás előtt pár percig hagytam pihenni, majd szeletekre vágtam, tálra tettem, és ráöntöttem a serpenyőben maradt levét. A babhoz a baconszalonnát apróra vágtam, és ropogósra sütöttem. A paradicsomot is felvágtam kockákra, rátettem a ropogósra sült bacon-re, kicsit sütögettem, majd ráöntöttem a babot, a levével együtt, és pár perc alatt összefőztem. Megkóstoltam, és adtam hozzá egy kis sót és borsot. A szalonna, és a bab is sós, így vigyázni kell a sóval. Az utolsó percben rászórtam az apróra vágott petrezselymet és megöntöztem egy kis olivaolajjal.A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben feltettem főni. Amikor majdnem
puha volt, hozzátettem a zöldborsót, és puhára főztem. Leszűrtem, adtam hozzá kevés olivaolajat, egy darabka vajat, petrezselymet, sót, borsot, és krumplinyomóval összetörtem úgy, hogy darabos maradjon.A zacskós salátát tálra tettem,
az avokádót meghámozta, és a felét összevágtam és rászórtam.Az öntethez az avokádó másik felét a késes robotgépben fél pohár tejföllel, olivaolajjal, sóval, borssal összekevertem, és kis kancsóban tettem a saláta mellett az asztalra.A desszerthez egy teáscsészébe beletördeltem a kekszet, beletettem a meggyet, a vaníliafagyit, és ráöntöttem egy kevés meleg kávét. A tetejére ráreszeltem a csokoládét. Az egész nem tartott sokkal tovább, mint amíg leírtam. :-)