Epres csokitorta liszt nélkül

  • 2012.05.30.
  • 3

Ilyenkor, amikor érik az eper, legszívesebben mindenbe tennék egy kis epret. Miután a családban cukorbetegen kívül lisztérzékeny is van, ez a torta nyírfacukorral, liszt nélkül készült, és igazán finom volt.
Hozzávalók:A tésztához:6 tojás6 evőkanál jó minőségű kakaó3 csapott evőkanál nyírfacukor1/2 sütőpor A krémhez:20 dkg 70 %-os gluténmentes diabetikus keserűcsokoládé 3 dl tejszínA lekvárhoz:1/4 kg eper1 evőkanál nyírfacukor És még 1/2 kg eperAz egész tojásokat robotgéppel addig kevertem amíg egészen habos lett, és duplájára nőtt, majd a nyírfacukorral tovább vertem.
Ezután
beleszitáltam a kakaót és a sütőport, és óvatosan elkevertem.Két 28 cm átmérőjű kerek tortaformát kibéleltem sütőpapírral, vékonyan vajjal megkentem, és a masszát
kétfelé osztva 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kivettem a sütőből, papírral együtt egy rácsra tettem, és hagytam kihűlni.Közben elkészítettem a ganache-t. A tejszínt felforraltam, lehúztam a tűzről, és addig kevertem benne a csokoládét, amíg teljesen elolvadt, majd
szobahőmérsékleten hagytam kihűlni. Időnként megkevertem.
1/4 kg epret 1 evőkanál nyírfacukorral addig főztem, amíg az eper egészen puha lett, de azért darabos maradt.
Az egyik tortalapot egy levehető oldalú tortaformába tettem úgy, hogy a sütőpapiros fele felfelé legyen. Óvatosan kell mozgatni, mert könnyen törik. Lehúztam
róla
a sütőpapírt, és vastagon megkentem a lekvárral, rászórtam a nyers eper felét, majd vastagon megkentem
a csokikrém felével. Rátettem a másik tortalapot, lehúztam róla a sütőpapírt, megkentem a csokikrém másik felével, és a tetejét kiraktam eperrel.

Címkék

Csoki Torta