Pohárkrém karamellizált magvakkal és eperrel

  • 2012.01.22.
  • 2

Van egy jó hírem. A kókuszcukrot lehet karamellizálni. Így aztán ebben a pohárkrémben karamellizált kókuszcukor van, magvak, eper és tejszín. Isteni.Mennyiségeket nem tudok írni, mert attól függ, hogy hány pohárral
akarunk csinálni. A kókuszcukrot egy serpenyőben megpirítottam hozzáadtam a magokat, nekem most árpa,- búza,- zab,- és rozspehely, és mindjárt le is vettem a tűzről, és kiborítottam egy sütőpapírra, és megvártam, amíg kihűl Közben a tejszínből, egy kevés nyírfacukorral, és vaníliával
habot vertem. A pohárba pár szem mélyhűtött epret tettem, rászórtam a magokat, tetejére tejszínhabot, majd még egy kis magot tettem. Téli estéken, amikor az ember mdjd megőrül valami kis édességért, nagyon jól jöhet. A magvak a pirított cukorral jól zárható üvegben sokáig elállnak.

Címkék

Desszert