Zöldborsópörkölt

  • 2018.02.10.
  • 9

Ha simán csak jól esne ahús mentes ebéd, vagy vacsora -ami nem mellesleg gyors, olcsóés rendkívül finom! :)Hozzávalók:-1 kg kifejtett zöldborsóhoz-2 közepes fej vöröshagyma-2 gerezd fokhagyma -2 db paradicsom (nyáron...télen inkább konzerv)-1 db pritaminpaprika-1 csokor petrezselyem zöld -kevés zsiradék-só-frissen darált bors-kevés csemegepaprika -életízesítő-pici cukor (1 kk-nyi), vagy édesítő (ezek párt alkotnak a borsóval :)-étkezési keményítő (kb. 1-1,5 ek-nyi, hideg vízzel kikeverve)A hagymát apróra kockázom, kevés zsiradékon dinsztelnikezdem, majd amikor már üveges, hozzáadom azátnyomott fokhagymát, a nagyon kicsire összevágottpaprikát és petrezselymet, a magjától megfosztott, szinténösszevágott paradicsomot, fűszerezem, felöntöm kevésvízzel (hogy a fokhagyma és a csemegepaprika meg neégjen), beleöntöm a borsót és puhára főzöm.Hosszabb lével és azt ételsűrítővel picit besűrítvekészítem, hogy legyen szaft a tésztára.
Ha nincs nyár és borsószezon, vagy egyszerűen csaksietnénk, üveges zöldborsót vegyünk-sokkal jobbanszeretem, mint a fagyasztottat.Ehhez a pörkölthöz a tészta illik, mégpedigleginkább a NOKEDLI (semmivel nem hosszabb idő elkészíteni, mintkifőzni bármilyen tésztát), de ha éppen csőtésztáravágyunk, készítsük azzal, azzal is isten-király lesz! ;)
Ebben most nincs tejföl (mert uborkasalátával ettem :),de természetesen lehet keverni hozzá a végén, mellékínálni, tálaláskor, vagy tejföllel összekeverni atésztát és azzal úgy kitálalni!