Zöldborsós, hagymás tojássaláta

  • 2018.01.15.
  • 1

Hozzávalók:-6 db tojáshoz-1 közepes fej vörös-, vagy lilahagyma-pici só -1 kis dobozos zöldborsó konzerv -1 egész alma (most Pink Lady :)-1 csészényi (kb. 3 dl-es) kész TARTÁRMÁRTÁSA tojásokat 10 perc alatt megfőzöm, hideg vízbenteljesen kihűtöm, megfosztom a burkolatuktól éstojásszeletelővel oda-vissza (vagy keresztbe-kasba :)felvágom egy nagyobb tálba
...amibe előtte nagyon vékonyan felszeleteltem ahagymát, enyhén besóztam és addig hagytamállni, amíg a tojások megfőttek. :)Az almát bárhogyan lehetett volna szeletelni,most az volt a legszimpatikusabb, hogy meghámoztam,a magházat kivágtam, 8 gerezdre vágtamés ezt is vékonyan szeleteltem.A borsóval nincs munka és a tartármártást issimán el lehet készíteni addig, amíg a tojások főnek.Ha már minden hozzávaló adott, nagyon óvatosan-hogy ne törjön- összeforgatom a salátát és behűtvetálalom.