Thai kókuszos, citromfüves leves

  • 2018.01.10.
  • 8

És akkor a
Kisöcsinek ismét sikerült olyan ételekkelmeglepnie bennünket (legfőképpen ugye engem :),hogy a szavam állt el megint csak!Az egyik ilyen a leves volt-valami teljesen tökéletesenharmonikus íz került a tányérokba.Köszönet érte, innen is! :)Én meg úgy gondoltam, hogy ezzel a recepttel nyitnámmeg a 2018-as évünket, de a sors ismét közbeszólt -mert azt, ugye már írtam, hogy nálunk nem lehet1 helyen bevásárolni...több helyen sem mindig! :)))Hozzávalók:-1 liter kókusztejhez-5-7 dl zöldség alaplé-3 szál Thai citromnád-1 üveg Uncle B. Thai kókuszos curry -3-4 cm gyömbér (frissel sokkal jobb, de ha nincs, őrölt gyömbérrel helyettesíthető)-2-3 gerezd fokhagyma-só-frissen darált bors+jelen esetben -hogy hű legyek az eredetihez- csirkenyársak Kezdem a citromfűvel, amit egy kicsit megkalapálok,majd az alaplébe főzni teszem (lassú tűzön), 1 órára(az átnyomott fokhagymával együtt),hogy teljesen kiadja az aromáját-ez utána ki iskerülhet a levesből, mert nem ehető. Ezután öntöm csak fel a kókusztejjel és a kókuszos curryvel, sózom, borsozom, belereszelem a gyömbért (az teljesen egyén függő, hogy ki, mennyire szereti pikánsan),majd készre főzöm.Mellé most (is) fűszeres csirkenyársak készültek-hibátlan párosítás ez is!Fél kg csirkemell filé -szerintem- elég ennyi leveshez.A húst vékony csíkokra vágtam, feltűztem a nyársakra,megszórtam fűszerkeverékkel (egyébként bármilyen finomfűszer jó hozzá), olajjal picit meglocsoltam,majd készre sütöttem. Ezzel szórtam be a csirkenyársakat. Ez lehet egy alap leves, de belefőzhetünk Thai zöldségeket,rákot, homárt, kagylót, rizstésztát, gombát...határ a csillagos ég. :)