Tejszínes, spenótos penne

  • 2018.01.26.
  • 3

Kívánságlistás volt! :))) Hozzávalók:-50 dkg Barilla Penne Rigate-1 nagy csomag (25 dkg) bébi spenót (mosva, konyhakészen ;)-1 kis fej vöröshagyma-4 nagy gerezd fokhagyma (bár szerintem többet is elbírna)
-1 csomag újhagyma-4 dl tejszín-kb. 1 csészényi reszelt parmezán (És bár mi szeretjük, de ez legyen opcionális hozzávaló, ha más nem szereti, pótolja másfélével.)-kb. 1 csészényi reszelt Trappista sajt, reszelt Mozzarella, stb... (mondjuk, de nyugodtan lehet másfélével is próbálkozni, ki, mit szeret)-só-frissen darált bors-frissen darált szerecsendió (8-10 tekerésnyi)A tésztát kifőzöm. Kevés olívaolajon -alacsony fokozaton, sóval, borssal-dinsztelni kezdem az apróra vágott vöröshagymát, aszeletelt újhagymát és a fokhagymát. Mivel a spenót konyhakész állapotban van, azt csakrászórom a hagymás alapra, néhányszor átkeverem,amíg teljesen össze nem esik (1-2 perc), ekkorfelöntöm a tejszínnel...belekerül a lereszelt parmezán, Trappista sajt, szerecsendió...és a kifőtt tészta. Ha szükséges, lehet még fűszerezni.És még ezt is lehet fokozni, mégpedig úgy, habekerül 15-20 percre a 180 fokra előmelegítettsütőbe, vagy a grill alá, egy kis plusz sajtréteggela tetején! :)