Hólabda

  • 2018.01.06.
  • 3


Augusztus 1-e volt, majd' 40 fokos kinti hőguta(kizárólag hideg vizes törölközővel lehetettcsak elviselni a klíma nélküli irodát is),amikor ez a csoda-szerkezet megérkezett apostával...mert én fejben már akkor fánk sütésrekészültem. Hát, most mit mondjak? :)))Hozzávalók:-50 dkg sütemény liszthez-6 tojás sárgája-3 ek porcukor-10 ek tejföl-2 ek rum/rum aroma-fél csomag sütőpor -csipet sóa sütéshez/forgatáshoz:-olaj-vaníliás porcukorAz összetevők listája kísértetiesen hasonlít aCSÖRÖGEFÁNK receptjéhez, annyi különbséggel,hogy ebbe rum aroma és sütőpor is kerül.A hozzávalókat összegyúrom...vagyis a lustábbakrobotgéppel végeztetik a piszkos munkát. :)A tésztának házi gyúrt tészta állagúnak kell lennie,puha, lágy, fényes, nagyon kellemes tapintásúnak.(A folyékony hozzávalók mennyisége erősen függa liszt minőségétől!) Vékonyra nyújtom, nagyjából kés-penge vastagságúra,derelyevágóval
szélesebb csíkokra vágom
(de lehet
10x10 cm-es négyzeteket is vágni, majd azokatközépen több helyen bevágni),A hosszú csíkokat kettévágom, különben túl nagyok lennének a formába.majd a csíkokat lazán a formába teszem, hogy sütés közben szebben öltsön alakot. :)A sütőforma...átmérője olyan 6-7 cm. Nyeles lábast használok a sütéshez, közepes méretűt,ugyanis egyszerre csak egy formát teszek bele (egy van :)...közepesnél kicsit nagyobb hőmérsékletensütöm, oldalanként kb 1-1 percig.(Az olajat -szerintem- nem lehet/nem érdemes többet felhasználni!) Papírtörlőn leitatom, vaníliás porcukorba forgatom,majd barack-, és
KÉKSZŐLŐ DZSEM kíséretében tálalom. ;)
Vízkereszt van...kezdődik a farsangi szezon!