Gesztenye krémleves

  • 2018.01.16.
  • 4

Ilyen recept kerekedik pl. akkor, amikora háziasszony simán csak rosszgesztenyemasszát pakol a bevásárlókocsiba...édesített helyett natúr jött velem haza. :)Hozzávalók:-25 dkg gesztenye masszához (és ehhez tökéletes a natúr is :)-8 dl tej-2 dl tejszín (igazi, nem főző :)-1 csomag tejszín ízű (főzős) puding -5-6 ek VANÍLIÁS CUKOR (cukrozott massza esetében kevesebb is elég ;)-1 ek rum aroma+ valamilyen díszítés (lehet mazsola, szeletelt mandula, tejszínhab, gesztenye...)A hideg tejben elkeverem a pudingport, tűzre teszem,belekerül a vaníliás cukor, a rum aroma, a tejszín és a gesztenye massza (ezt kézzel csak belemorzsolom...mire besűrűsödik a leves, ez is teljesen elkeveredik), majd folyamatosan keverve (habverővel, kis lángon),sűrűsödésig főzöm.Melegen a legfinomabb (szerintem), de ha tejszínhabbal
szeretnénk kitálalni, hűtsük be valamennyire.4 főre kényelmesen elegendő a mennyiség, főleg, hautána még kerekedik főfogás is. :) Ja és rendkívül finom leves! :)