Füstölt lazaccal töltött tojás

  • 2018.01.01.
  • 1

Ezennel a 2018-as évünket itt is megnyitomés hogy ma még maradjak a szerencsehozó ételeknél,ismét egy apró szemekből álló kompozíciót hoztam. ;)Hozzávalók:-4 db főtt tojáshoz-2 kk dijoni mustár-15 dkg füstölt lazac-1 kis üvegcsés fekete kaviár-frissen darált fekete bors-1 szál friss rozmaring levelei -fél citrom leve-annyi olívaolaj, amennyitől szépen összeáll a krémA tojásokat 10 perc alatt megfőzöm, hideg vízbenkihűtöm, megpucolom, félbevágom, a sárgáját pedigegy tálkába szedem.A lazacot nagyon apróra feldarabolom, a rozmaringotszintén, majd ezeket összekeverem a tojások sárgájával,a borssal, mustárral, a citrom frissen facsart levével és azolívaolajjal.Sót ebbe nem kell tenni, mert a lazac kellőképpen sós.A félbevágott tojásokba kanalazom a krémet,mindegyikre kerül egy-egy kiskanál kaviár és atetejükre még egy kis citromlé.Előételnek szerintem 3-4 db elegendő lehet.