Alfredo mártás

  • 2018.01.12.
  • 3

...avagy az Olaszok parmezános,tejszínes mártásaHozzávalók:-50 dkg durum tésztához (Barilla, most Bavette :)
-10 dkg vaj (soknak tűnhet, de nem az) (és rendes, igazi :)-20 dkg frissen reszelt parmezán-2 köteg petrezselyem (friss legyen, mindenképpen!)-4 nagy gerezd fokhagyma -6 dl tejszín (ez is igazi, 30 %-os)
-só-frissen darált fekete bors
A tésztát kifőzöm, olyan sós vízben, mint aFekete-tenger. :)Közben egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztok,beledobom a felszeletelt fokhagymát, amit egypár perc alatt -kis lángon- megpárolok,majd belekerül a viszonylag nagyobbra aprítottpetrezselyem is. Ezután felöntöm tejszínnel, belekerül a lereszeltparmezán, a só, a bors és folyamatos keverésmellett 1 perc alatt besűrítem a mártást.Keverni muszáj, mert innentől már könnyen leéghet!A kifőtt tésztát beleszedem a mártásba(mindig a tésztát szedjük a szószba, soha nem fordítva :)és azonnal tálalom.Gyorsan, finomat! ;)