Narancsos, körtés sült tea

  • 2017.12.03.
  • 0

...vagy más néven sült, fűszeresgyümölcskoncentrátum.Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:-10 db körte-5 db narancs-egész fahéj-csillagánizsA sütőt előmelegítem 180 fokra.
A körtéket meghámozom, a magházat kivágom,kis kockákra vágom; a narancsokat szinténmegfosztom a burkolatuktól és ezeket is akkoráravágom össze, mint a körtéket. Tepsibe pakolom a gyümölcsöket, közészóroma fűszereket és sütőbe teszem kétszerfél órára -légkeveréssel-, félidőben átkeverem. Ez az adag viszonylag nagy mennyiség, azazelég sok csésze megtölthető belőle. :)Ja, majdnem elfelejtettem, hogy mivel a tepsibenem tettem semmilyen édesítőszert a gyümölcsökre,így fogyasztáskor az én csészikémbe került kétteáskanál eritrit...semmi más.És hogy hogyan is lesz ebből tea?Csészébe 2-3 tk (kb. 0,5 dl) sült gyümölcsöt teszek,vizet forralok, felöntöm és kb. 10 percig állni hagyom,hogy a gyümölcs és a fűszerek is kellőképpenkioldódjanak a forró vízben.
Télen jó melegen a legfinomabb(nyáron meg jó hidegen :)és miután a teát leittuk a gyümölcsről, aztki lehet ki kell kanalazni...isten-királyság! :)