Málnás ecet

  • 2017.12.18.
  • 6

Nálam szinte mindennek története van, vagykapcsolódik valamihez, ami kedves, amit szeretek.Ennek az elindítója például a Tokaji Borecet Manufaktúratöbb, igen kiváló terméke, amikbe nem csak énszerettem azonnal bele, de a Gyerek is.Azt hiszem, hogy majdnem a teljes palettát meg is vettemki is próbáltuk, el is fogyasztottuk(rettentően nagy mennyiségű saláta fogy nálunk, nem is értem ;).Ilyen termékek (szigorúan csak többek között :)a gyümölcsös ecetjeik (fenomenálisak), a dressingek,vagy éppen a Gyerek kedvencei, az iható ecetek...mindegyik valami csoda! :)
Ez az első adag készítményem, de nyárra igen nagymennyiség ecetet fel fogok halmozni, hogy legyenbőven alap a gyümölcsfáink/-bokraink terméseinek...málnának, cseresznyének, szilvának, körtének, baracknak! (És a Fiúk most megint a fejüket fogják! :)))
Hozzávalók:-3 liter fehérbor ecethez -1 kg málnaés nagyon szép üvegek, mert hát csak ajándék(ok)ról lesz/van szó. :)Nagyon sok dolog nincs az elkészítésével,de időben neki kell állni, mert állni/érnikell az egésznek.Tehát, a málnát (nagy) rozsdamentes fazékba teszem,felöntöm az ecettel és 2 héten keresztül pihennihagyom...vagyis nem, mert néha átkeverem. :) Így néznek ki a málnaszemek 2 hét állás/ázás után-megtették a dolgukat és átadták csodálatos színüket az ecetnek, nem is beszélve az ízről...fantasztikus málna aromája van az ecetemnek!Az üveg alján keletkező opálos rész a leülepedettmálnavelő, tehát nem megijedni, nem kiönteni...felrázni és úgy öntözni! ;)
Sűrű szitán átszűröm és palackokba töltöm ...lehetőleg valami szépségesbe. :)
A megmaradt málnát pedig ki ne öntse senki,ugyanis ha összeturmixoljuk (így akár mélyhűtőbeis eltehető, kisebb adagokba) olívaolajjal, kevéssóval és frissen darált borssal, kiváló salátaöntetkészíthető belőle...maradék-felhasználás, okosan! ;) Fenomenális ecet-különlegességsalátákhoz...higgyetek nekem,savanyú(-ság) kérdésben sosemtréfálok!
; )))