Kakukkfüves sült kacsacomb és mellfilé

  • 2017.12.30.
  • 1

Azt tudtam, hogy a karácsonyi vacsora egyik fogásánakkacsának kell lenni-sikerült is nagyon szép alkatrészeketbeszereznem, időm volt bőven, úgyhogy alacsonyhőmérsékleten, nagyon lassan, gyönyörűre sültek a kicsikék.Mondjuk, ne is nagyon kezdjünk kacsasütésbe, ha időszűkében vagyunk, ezt nem lehet/nem érdemes elkapkodni!Hozzávalók jelen esetben:-3 db kacsa comb és 3 db mell filé-kakukkfű-só-frissen darált bors-őrölt kömény-3 babérlevél -6 közepes fej vöröshagyma-6 gerezd fokhagyma-3 dl vízAz alkatrészek gyönyörűek voltak, frissek és nagyok. Egy kis takarítás és öblítés után só és frissen darált borskerült mindkét oldalukra...így álltak addig, amígmegágyaztam nekik. :)Tepsibe vágtam (vastagabb karikára) a vöröshagymát,rászeleteltem a fokhagymát és a babérleveleket isszétraktam. Erre fektettem a combokat és a mell-filéket,amikre kevés őrölt kömény és kicsivel több kakukkfűkerült, az egész alá pedig a folyadék.Előmelegített sütőben, 160 fokon, alsó-felső sütéssel2,5 órát töltöttek a sütőben, mindenféle fedés nélkül,sőt, be sem irdaltam, mert szerintem -többek között-attól szárad úgy ki a hús, hogy lesz utána ehetetlen!Zsiradék sem kell alá, mert a kacsának csodás zsírjavan és annyi, hogy ami kisül belőle, az pont elegendő!A recept végtelenül egyszerű, semmiflanc/nyűg nincs vele, a végeredménypedig valami csoda finomság lesz!