Füstölt húsos bableves, sült paprikával

  • 2017.12.11.
  • 8

.Hozzávalók:-füstölt hús (sonka, oldalas, oldalas porc, tarja...ki, mit szeret) -4 doboz babkonzerv-6-8 db SÜLT PAPRIKA (akár savanyúságnak eltett...sőt :)-2 köteg új sárgarépa-1 köteg petrezselyemgyökér-1 új zellergumó -1 csokor petrezselyemzöld-1 fej új karalábé-2 köteg újhagyma-fokhagyma
-1 nagy paradicsom, vagy pár db koktélparadicsom-1 egész paprika -mangalicazsír/olaj/olívaolaj (kinek mi tetszik jobban)-só-fekete bors-életízesítő
-2-3 babérlevél-csemege (esetleg, ha van, füstölt) pirospaprika-őrölt köményA húsokat darabolom, a zsíron a szeletelt újhagymát,valamint 6-8 gerezd szeletelt fokhagymát dinsztelni kezdem,félidőben beleteszem a darabolt füstölt árut is.A burkolatuktól megfosztott zöldségeket nagyobb méretűre szeletelem, ekkor kerül a fazékba valamennyi kezdeti
fűszer, a darabolt zöldségek és annyi víz, amennyi éppenellepi a húsokat.(Azért kezdeti fűszer, mert menet közben úgyis kell kóstolniés után-ízesíteni. :) A vége előtt nem sokkal (amikor puha minden),belekerül egy egészen nagyszerű kiegészítő is,ami nem más, mint a
SÜLT, FÜSTÖS PAPRIKA,vastagabb csíkokra vágva-annyira különlegesenfinom lesz tőle a leves, hogy szerintem többé nemhagyom ki! :) Jó sűrű, szaftos, tartalmas legyen a végeredmény! Aztán létezik ennek a receptnek egy fél órásváltozata is, de azt már Mindenki rakja össze magának!:) ;) :)