Párolt savanyúkáposzta, avagy a Bajor káposzta

  • 2017.09.22.
  • 7

Úgy indult a történet, hogy hétvégén elég cidri volt mifelénk (be is fűtöttem :) és ennek örömére megosztottam a frászbukon az ALMÁVAL ÉS LILAHAGYMÁVAL SÜLT KOLBÁSZreceptjét...őszi időjáráshoz őszi ízek. :)De csak nem hagyta békén a fantáziámat,(meg hát az idő sem melegedett fel valami rettenetesen)úgyhogy bevásároltam Aldiéknál igen jó félesavanyú káposztából és Német kolbászokból,itthon pedig megsütöttem őket almával éslilahagymával...csak hogy teljes legyen a feeling!:)
;)
:)Héjában főtt-, majd azzal együtt megtört, hagymás krumpli kíséretében.Hozzávalók:-80 dkg savanyú káposzta (2 csomag, baconos...sima káposzta esetén 15 dkg füstölt, húsos káposzta pluszban, apróra vágva :)-libazsír-1 nagy fej vöröshagyma -fél ek egész bors-fél ek egész borókabogyó-cukor, vagy jelen esetben eritrit, ízlés szerint -2 db babérlevél-2,5 dl húslevesÉs mivel most a párolt savanyúkáposzta a főszereplő,itt csak annak a leírása fog következni.Ha sima savanyú káposztánk van, akkor esetlegát lehet mosni, de jelen esetben nagyon finomkész dolgot sikerült vennem, úgyhogy ez elmaradt. Zsíron üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát,(só nem kell rá pluszban!)ráöntöm a káposztát, fűszerezem, felöntöm a levesselés gyakori kevergetés mellett -fedő nélkül-puhára párolom...sacc 20-30 perc.Melegen kerüljön kitálalásra.Ezt a savanyúságot tavaly Zakopánébanettem, kolbász és hurka kíséretében volttálalva és azóta kutatom a receptjét...szerintem megtaláltam. :)