Fügés, körtés, gomolyasajtos saláta

  • 2017.09.14.
  • 1

Az üzletek már tele vannak fügével,(miskolci viszonylatban inkább maradjak annyiban,hogy itt-ott tudok fügét venni...ha elég ügyes vagyok :)a körte szintén szedhető/beszerezhető még,úgyhogy semmi akadálya nem lehet egyilyesfajta őszi (jellegű) saláta elkészítésének-főleg, hogy elképesztően finom a végeredmény! :)Hozzávalók (3 főre):-1-1 doboz (vagy zacskó) saláta, jelen esetben rukola, madársaláta és bébi spenót -3 nagy körte-9 db füge

-frissen darált bors-3 tekerés só -olívaolaj-3 lime-3 ek méz-3 ek balzsamecet sűrítmény-zöldfűszeres gomolyasajt...ebből viszont nehéz mennyiséget írni, ki, mennyire szereti (mi nagyon :)Az olajat összekeverem a lime levével, a mézzel,a sóval és a balzsamecet sűrítménnyel.A körtét mosom, kimagozom, szeletelem, a fügét csakmosom és 4-6 felé vágom, a gomolyát pedig csak szeletelem.A salátákat (igazságosan :) elosztom 1-1 tányéron,(ha vendégekhez készül, nagy üveg tálba teszek mindent)elrendezem rajta a gyümölcsöket és a sajtot,darálok rá egy kis fekete borsot, majd -kizárólag tálalás előtt- megöntözöm a dresszinggel.