Pa amb oli

  • 2017.07.27.
  • 5

Spanyol hetek lázában égek napok óta(az Avalon óta :) és nem bírtam ki, hogyne legyen itthon ebből is kopír! ;) :)Hozzávalók (3 főre):-6 szelet katalán cipóhoz (vagy bármilyen, nagyon jó fajta pékáruhoz)-3 édes (tehát nem téli ;) paradicsom-Serrano sonka -1 nagy gerezd fokhagyma-só -frissen darált fekete bors-jó fajta olívaolaj A kenyérszeleteket grillserpenyőben, vagykenyérpirítóban megpirítom, majd az egyikoldalát még forrón átdörzsölöm fokhagymával.Ugyanazon oldalt félbevágott paradicsommalis alaposan bedörzsölöm úgy, hogy lehetőleg amagból is kerüljön a kenyérre,olívaolajjal meglocsolom és sózom, borsozom.Aztán lehet ezt még fokozni, ha történetesenkerül mindezek tetejére még paradicsom, mondjukvékony szeletekre vágva, vagy éppen a fent is említettolajbogyó, vagy...hajszálvékonyra szeleteltibériai Serranó Sonka...mmmmm. ;) És igen, az alap változat azOlaszoknál aBRUSCHETTA! :)