Csirkés, zöldséges, szójaszószos kínai tészta

  • 2017.07.29.
  • 5

Erőteljes, karakteres étel, amit most hoztam.A Kiskamasz napközbeni üzeneteután pont nem volt más választásom,mint a tűzhely mellé állni és párolódni.;)

:D
;)Nem ennyire finomkodva volt itthon kitálalva, ez csak a fotó kedvéért lett ilyen kis szerényke. :)Hozzávalók-a húsos részéhez:-25 dkg csirkemell filéhez-3 szál újhagyma (szeletelve)-1 szál póréhagyma (szeletelve és csak a fehér része) -kb. 1,5 cm gyömbér (ettől lesz igen markáns a tészta, ha kisebb darab kerül bele, gyengébb lesz)-1 ek Erős Pista (már amikor a wokba tettem, fel is röhögtem, mi szerint -vagyis a reklám szerint- nincs olyan étel, amit -mi, Magyarok- fel ne tudnánk dobni egy kis Erős Pistával :)))-2 ek szójaszósz (a hús pácolásához is 2 és a zöldségek sütéséhez is 2) -2 ek libazsír (majd a sütéshez)Ide só nem kerül!
a zöldséges részéhez: -2 ek libazsír-1 kisebb cukkini (vékony csíkokra)-1 fej lilahagyma (szálasra)-1 szál póréhagyma (szintén csak a fehér része) -fél fej karfiol (lapjával felszeletelve)-2 nagyobb sárgarépa (szintén vékony csíkokra)-3 gerezd fokhagyma (átnyomva)-só-frissen darált bors-2 ek szójaszószés-kb. 30-40 dkg spagetti (Barilla, durum)-olívaolaj, mikor már összekevertem az egészet A tésztát kifőzöm...és amíg a víz felforr és a tésztamegfő, pont elkészül minden más is.(Nem sokkal volt több ezt az étel sem elkészíteni fél óránál!)A húst leöblítem, vékony csíkokra vágom és aleírtakkal pácolni teszem a hűtőbe annyi időre,amíg a zöldségeket megsütöm.Először a zöldségeket sütöm meg -nagy lángon,gyakran átkeverve-, ezeket egy tálba kiszedem, hogya húst is megsüssem, ugyanabban a wokban.Milyen kár, hogy illatokat nem lehet megosztani...mmmmm! :)Ha a húsnak már szép színe van, belekerül a gyömbér is-készre sütöm, majd összekeverem a zöldségekkel és amostanra megfőtt tésztával.A tésztát nem öblítem le hideg vízzel, csak leszűrömés forrón kerül a wokba, a többiekhez! Tálalásnál kerülhet még rá szójaszósz, de az márkinek-kinek ízlése szerint legyen. :)Nálunk ez a fajta étel a 2/3-naknagyon bejön és az is valami!:) ;) :)