Amerikai hot dog

  • 2017.03.06.
  • 6

...leveles tésztában sütveMert ahelyett, hogy sokkal-sokkal fontosabb dolgotcselekedtem volna tegnap délután (is :), megint aNagy Szent Világhálón bolyongtam...ez lett belőle.Mondjuk, pont ideje három hónap után valamit produkálni! ;))) Hozzávalók (2 batyuhoz):-2 rúd T.F. leveles tészta-5 pár virsli (frankfurti)-mustár (amit egy ideje veszek, az az Orosz mustár...mennyei) -2 fej vöröshagyma (nálam nagyobbak, de ki, mennyire szereti)-kevés olívaolaj -só-frissen darált bors-2 tk cukor-6 szelet sajt-6 db savanyú uborka-valamilyen mag (most hántolt napraforgó) a tetejéreamik most a salátába kerültek:
-rucola-madársaláta-petrezselyem zöld-fejessaláta-lucernacsíra-Tokaj Dressing-birsalmás-balzsamecet sűrítmény Kezdetnek a sütőt előmelegítem 180 fokra. Tehát, miután a tészta adott, nem is nagyon sok idő,amíg asztalra kerülhet a vacsorának való.Első lépésként a megtisztított vöröshagymát karikáraszeletelem (ez fontos...sokkal szebb) és kevés olajon,só nélkül kezdem dinsztelni, viszonylag nagy lángon,gyakran keverve; ha már kezd áttetsző lenni, akkorkerül rá só, bors és -nem elírás- cukor, amikkel készresütöm. A tésztalapokat (egyenként) megpakolom a finomságokkal-először a virslivel, mustárral, karamellizált hagymával, minimozzarellával, sajt lapokkal, uborkával és batyukat csomagolok.Aki szeretné, természetesen tojással is lekenheti a batyuktetejét, de tökéletesen szépre fog sülni akkor is, ha csakvízzel spricceljük le és így kerülnek rá a magok......mint ezek is. :)A sütőt légkeverésre állítom és kb 25-30 perc alatt készresütöm a hot dogokat.Önmagában is nagyon finom,de nálunk a saláta az, amielmaradhatatlan volt mellőle! :)