Zöldséges-sajtos tekercs

  • 2016.11.06.
  • 0

Mert azt, ugye, már többször megénekeltem, hogynagy rajongója vagyok a Tante Fanny tésztáknak-abból is a leveles és rétes féléknek-,a mostani süteménynek mégsem ez volt az apropója...ismét Kassán jártunkés megint csak új recepteket hoztam haza Janka konyhájából. :) Hozzávalók:-2 rúd friss leveles tésztához-1 kg prémium fagyasztott zöldségkeverék (sárgarépa, kukorica, póréhagyma, brokkoli, paprika, zöldbab, zöldborsó)-1 doboz friss kelbimbó-1 nagy fej vöröshagyma-1 doboz Cottage Cheese...
és rögtön válaszolok is: a Lidl-ben vettem én is pár dobozzal, miután hazaértünk :)))-frissen reszelt parmezán -1 doboz kockázott bacon szalonna -olívaolaj-só-frissen darált bors-1 tojásEzt Jankától kaptuk...fel is használtam azonnal :)A sajtról: natúr, zsírszegény, krémes, szemcsés, friss sajt.Nagyon finom és rendkívül jó alap, akár krémekhez is.És akkor a menet:olívaolajon a szálasra vágott hagymát dinsztelni kezdem,közben a kelbimbókat megszabadítom a két külső levelüktől,a nagyobbakat négyfelé-, a kisebbeket kétfelé vágom és ahagymára dobom. Miután jó félig már puhultak ezek is,jöhet a zöldségkeverék is-sózom, borsozom ésroppanós állagig párolom az egészet;fedő sem kell rá.Ezt az alapot jóval a felhasználás előtt is el lehet készíteni,ugyanis pár napot simán elvan a hűtőben és a tésztába valótöltés előtt a frissen készültet is ki kell hűteni.Tehát, a tésztalapot akkor vesszük ki csak a hűtőből,amikor már sütni is fogjuk-dolgozni is sokkal könnyebb akkor vele-és kezdhetjük a rakásolást: zöldségkeverék, villávalrápötyögtetve a friss sajt, bacon, végül a parmezán.A tészta szélére azért nem került zöldség, mert jobban fogegymásra simulni a tetején a lap.A két rúd tetejét lekenem felvert tojással és előmelegítettsütőben, 210 fokon, kb. 30 percig sütöm.És azért is volt muszáj két rudat sütnöm, mert az egyiknek aharmadát közvetlenül a sütőből való kikerülése után megettem.Én, egyedül. Ez van, na! :)