Sertésszűz- és csirkecomb nyársak

  • 2016.10.18.
  • 3

...cukkini és gomba kíséretébenA kép minőségéért elnézést kérek, örültem, hogy ennyit is hagytak fotózni! :)))Amik a nyársakra kerültek:-sertésszűz és-csirkecomb filé-bacon szalonna-gomba-cukkini-piros kaliforniai paprika-vöröshagyma-extra szűz olívaolaj-extra jó svájci fűszerkeverék :) A húsokat felhasználás előtt két nappal falatnyi méretűre vágtam(azzal számoljunk, hogy sülés közben valamennyire összemegy)és alaposan beforgattam fűszerkeverékes* olajba, majd hűtőbe kerültek.(* R.G-től-svájci, mint az a bizonyos bubis kanál :)Sütés előtt a fa nyársakat beáztattam vízbe(és még így sem kerültem el, hogy némelyiknek a vége megégjen),közben darabolásra kerültek a zöldségek, a gomba(ezt szintén beszórtam fűszerkeverékkel) és szép sorjában rásorakozottminden hozzávaló a nyársakra. Minden nyárson vegyesen voltak a húsok.200 fokra előmelegített sütőbe kerültek, légkeveréssel,sacc/kb. háromnegyed órára-a helyszín ismét a kötetlen szórakozás helye volt,osztálytalálkozó címmel. :)))Félidőben azért megfordítottam, közben krumpli főtt,amiből hagymás, petrezselymes krumpli lett.Került még melléjük édeskömény saláta ésszőlős-édesköményes vegyes saláta is.Mindezeken kívül pedig volt még ott tánc, móka és kacagás... ;)))