Édeskömény saláta

  • 2016.10.19.
  • 3

Ez volt az egyik kiegészítője ama bizonyosNYÁRSAKNAK. :) Hozzávalók 4 főre:-2 db nagyobb méretű édeskömény gumó-2 nagy csokor petrezselyem-4 szál újhagyma-1 citrom leve-extra szűz olívaolaj-Himalája só-frissen őrölt borsAz édesköménynek elég, ha a két külső levelét leszedjük,aztán egy öblítés után lehet is alkotni belőle/vele.Az íze -csak mert kérdezték :)- nem erős, nem tolakodó. A gumókat kettévágom és éles késsel vékonyraszeletelem a feleket, ezután pici frissen őrölt bors- ésa citrom frissen kicsavart leve kerül rá(közben -természetesen- kóstoljuk, mert nem mindenkinekugyanaz az eltűrhető savanyúság).Közben az újhagymát is mosom, vékonyan szeletelem,ezt sózom be kicsit és többször átrázom.A petrezselymet szintén mosom és viszonylag nagyraszeletelem-szerintem sokkal szebb, még a szemnek is! Nagyobb tálban összekeverem a hozzávalókatés nagyon jó minőségű olajjal meglocsolom.Ja -majdnem elfelejtettem-, a zöld részét is rácsípkedemaz elkészült mű tetejére-ki ne hagyja senki!Nagyon finom.Szerintem.:)