Zöldbabbal rakott csirkemellfilé

  • 2016.07.10.
  • 8

Jogos az egy pont a kedves Olvasónak,ugyanis nem nagyon fordulok meg mostanábana konyha környékén-nagy feladat van megoldófélbenfelénk...mea culpa. Na, meg úgyis van nekünk egy udvari Szakácsunk,Ő meg simán jól főz és azt minden nap meg is teszi,úgyhogyaz éhezésnek nyoma sincs, aggódni nem kell. :)))Hozzávalók:-3 fél csirkemell-filéhez-1 kg egész (jelenleg fagyasztott) zöldbab-ha frissből készítjük, roppanósra elő kell párolni-sajt (a legjobb, ha egy kis füstölt is reszelődik bele)-1 csomag szeletelt bacon szalonna (sacc 10 szeletes)-életízesítő-só-frissen darált bors-fokhagyma granulátum (ennél ez jó)-olívaolajMindhárom filét 3-3 szeletre vágom, mindkét oldalátsózom, borsozom, erre kerül a zöldbab, amit megszórokátszitált ételízesítővel és egy kevés fokhagymagranulátummal, majd mindegyikre kerül 1-1 szelet bacon(félbe vágva) és sajt -nem tudom mennyi volt összesen,1-1 marékkal tettem mindegyik tetejére.Kevés olívaolajjal meglocsoltam minden domborulatot, ami zöldbab kimaradt, azt pedig a tepsibe kupacoltam. Ja, a kukorica. Előző nap vettem/főztem és mivel ezleginkább frissen jó, a maradékot nagyon okosanfelhasználtam...erre olívaolaj-, fokhagyma granulátum- éscsípős, füstölt paprika került.Előmelegített sütő, 180 fok, légkeverés, 30 perc-egyben-, egyszerre sütés, slussz. Sült krumpli ésHAGYMÁS PARADICSOMSALÁTAkerült mellé tálalásra.A recept az NSzV ismételt, áldott hozadéka. :)))