Tavaszi saláta

  • 2016.05.03.
  • 7

A hétvégén
TÖLTELÉKKEL GÖNGYÖLT KARAJ
került az asztalra és mivel a boltok polca már tele vanfriss fejes káposztával, (saláta meg mindig kapható :)most ilyen készült mellé...nagyon finom lett.Hozzávalók:-1 fej új fejeskáposzta -1 fej jégsaláta -1 csomag újhagyma...de ki, mennyire szereti -sárgarépa -kígyó-, vagy kovászolni való uborka...már az is van :) +-kb. fél liter vízhez-1 dl extra szűz olívaolaj -1 dl ecet-1 ek szemes bors -1 ek köménymag -4-5 babérlevél -cukor -sóElső körben készül el a saláta leve, ennekugyanis főni, majd hűlni kell -vízben kb. 10 percig főzöm a fűszereket, a tűzről levéve adom hozzá a cukrot, sót,ecetet és az olajat...teljesen kihűtöm. Tökéletesen elég ezután hozzákezdeni aszeleteléshez-géppel dolgoz(tat)ok, a salátaés a hagyma kivételével.A zöldségeket nagyon enyhén besózom éstöbbször átforgatom, amíg rá nem öntömmajd a salátalevet.Ebből nagyjából annyi mennyiséget készítsünkegyszerre, amennyi elfogy, ugyanis a hosszabbállástól eléggé összeesik.Csak hogy teljes legyen az összkép. :)))