Rebarbara kompót

  • 2016.05.19.
  • 7

Mire a nagy boltig értem, már tudtam, hogyvalamilyen rántott hús fog készülni, rebarbarakompóttal...vagy a rebarbara kompót gondolatavolt előbb és csak utána jött a rántott hús...? ;)))Hozzávalók:-70 dkg rebarbara-10-15 dkg cukor, vagy valamilyen édesítőszer-fél citrom leve-1 gondolatnyi só :)-2-3 rúd fahéj-1 rúd vanília, vagy egy kevés vanília por
Ha frissen, tényleg frissen jutunk hozzá ehhez a csodászöldséghez, akkor rajta lehet hagyni a héjat,én viszont a boltiakat, azokból is amik már nagyon vastagak,legtöbbször megszabadítom ettől, a zsenge levélnyelekentényleg rajta lehet hagyni mindent. Tehát a szárakat leöblítem, 2 centis darabokra vágom, majd annyi vízben, amennyi kényelmesen ellepi,főni teszem-minden ízesítőt hozzáadok, ugyanis kb.5 percet fog főni. Ekkor a gázról leveszem, hűlni hagyom, de a lehetőlegrövidebb úton a családom elé teszem...nagggyon finom! :)))