Rebarbara chutney

  • 2016.05.03.
  • 0

Természetesen a hétvégén (meg)ünnepelniis elvitt Bennünket a ház Ura és miután mármegénekeltem párszor, hogy a Kiskamaszunkkis korától nagyszerűen képes étlapról (is :) választani,ismételten kopír-kísérlet következett itthon. Ja, steaket evett, rebarbara chutney-val... ;) :) Hozzávalók:-0,5 kg rebarbara-2 alma-1 (bio) citrom-5 ek cukor-2,5 dl almalé-jó pár reszelésnyi (20 :) szerecsendió-1 kk őrölt szegfűszeg-1 kk őrölt fahéj-csipet só+fél pohár almalé és 2 ek étk. keményítő, vagy eper puding, besűríteniA rebarbarát első körben mosom, az alját és a tetejétlevágom + ami héj lekívánkozik, azt lehúzom.
Az almát is mosom és bár ezt most hámoztam, héjastólis hozzávághatjuk a rebarbarához, sőt!A citromnak a sárga héját levágom, ez achutneyhoz kerül (hálóban), a fehér részt levágom (kidobom),a citromot felkockázom és a hozzávalókkalegyütt főni teszem. Attól függően, hogy darabosabbra, vagy éppensűrűbbre szeretnénk a szószt, 5-10 perc főzés elég neki,gyorsan puhul.És bár ez az adag most sült hús mellé készült,tálalhatjuk/ehetjük sajtok, palacsinták mellé is.
Csak ne cukrozzuk túl-a rebarbara savanykásan a legfinomabb! :)