Epres rebarbara lekvár

  • 2016.05.19.
  • 8

És ez is akkor történt, amikor a nagy bolt feléigyekeztem-a parkolóban epret árultak/árulnak,BENEDEK EPRET :)(messziről lehetett érezni a csodás illatát)úgyhogy egy egész szép szatyornyi mennyiségetelhoztam belőle!Ugyanis pont azon agyaltam megint, hogy valamitki kellene tenni a kirakatba (is), mert ismét rám fognakszólni a hűséges Olvasóim, hogy milyenrégen kell nézniük a legutóbbi bejegyzésemet;egyébként is, az egyik kedves kis Kolléganém rákérdezett,hogy mit főztem mostanában?Mostanában...kértem a következő kérdést?! :))) Hozzávalók:-70 dkg eper-70 dkg rebarbara-35 dkg cukor-1 csomag dzsemfix szuper 3:1-egy gondolatnyi só :)-fél citrom leveA rebarbarát leöblítem, 2 centis darabokravágom, majd a cukorral együtt főni teszem.Közben megmosom az epret, darabolom ésa már levet engedett zöldséghez keverem; ekkor öntöm rá a dzsemfixet, alaposan elkeveremés forrástól számított 3 percig főzöm.A mostani főzetből ugyan került üvegbe is,de ezek nem télre készültek, addig esélyüksem lenne elállni! :)Azért ezt is csak kellett főzni, nem!? :)