Rozmaringos, tepsis csirkecombfilé

  • 2016.04.17.
  • 0

...bacon szalonnába csomagolva Hozzávalók:-24 db csirkecomb-filéhez (a gyorsabb haladás miatt :)-Himalája só-frissen darált bors-szecsuáni borsos fűszerkeverék (Lidl-ből :)-24 szelet bacon szalonna-friss rozmaring ágak-vöröshagyma-pici olívaolaj-kevés víz, vagy alaplé, a hús alá A húst mosom, az általam feleslegesnek ítélt részektől(értsd: rajta lévő pacákok) megszabadítom, leszárítom, a belsejüket borsozom, megszórom életízesítővel,mindegyiket egy-egy kis darab rozmaringgalegyütt tekerem bele a szalonnába, majd a fűszerkeverékkel ésnagyszemű sóval megszórom az egészet.A műremek akár így is maradhat, de jelen esetben kerülta húsok mellé egy kis hagyma is (alma pedig csak azért nem,mert nem fért el, de ezt a Többiek nem tudták...eddig. :)Lefedve került a hűtőbe (másfél napra), a sütés előtt pedigolívaolaj került rá -és folyadék alá-, majd a sütőbe került200 fokon, fedés nélkül, kb. 1,5 órára. Készült hozzá zsályás, rozmaringos, egészben sült krumpli és DIP (alias mártogatós :),csak hogy ne legyen ilyenből sem hiány. :)És most -szakítva a hagyományaimmal- megosztok egybulifotó-részletet, pusztán a poén kedvéért, mert mégmost is ezen röhörészek, ahogy a Többiek, a helyszínenA kép minősége nem az én bűnöm...na de az arányok!? :)))...az egyik Résztvevő -nézve a tányérja tartalmát-közölte (egyszerű kijelentő mondattal :),hogy igen jól néz ki a hús, csak szemüveg nélkül nem látja...:))))))))