Fácánleves

  • 2016.04.17.
  • 7

Egy kis érdekesség (szorosan összefüggvén a pénteki bulival),hogy induláskor kaptam egy konyhakész fácánt a Háziasszonytól,(alias, a
ház Asszonyától :)amit azonnal fel is tettem főni, ahogy hazaértem......előtte még azért bevásároltam friss zöldségekből,ott, ahol R.G. javasolta. :))) Hozzávalók:-1 db konyhakész fácán-1 köteg petrezselyem gyökér, a zöldjével együtt-1 köteg sárgarépa-1 csokor újhagyma-1 db karalábé-1 kis gumó zeller-krumpli-1 csipet sáfrány (általában nem hagyom ki a húslevesekből)-só-szemes bors-életízesítő+házi csigatészta (ehhez szigorúan ez) A fácánnal sok dolgom nem volt, pusztán annyi,hogy hideg vízbe főni tegyem, majd a keletkezőhabot folyamatosan leszedjem, kb. 2 óra elteltévelzöldségeljem, ízesítsem és nagyon kis lángon főzzem...a teljes főzési idő most 5 órán keresztül zajlott.Mindegyik zöldség friss és gyönyörű volt!A főzés vége előtt 1 órával került bele a krumpli.(Ugyanolyan méretűek, mint a péntekiek! :))) A sajnálatos tény az, hogy töltelék most nemkészült, ugyanis a főzés felét simán átaludtam. :)A leves egyszerűen fantasztikus lett, de nem isnagyon vártam mást a vadtól-innen köszönöm meg még egyszer a volt Tulajdonosoknaka lehetőséget! :)))